Thabo

252

Serval (kater)

Thabo of African Dream Cat 

Thabo is een Afrikaanse naam en betekend met vreugde   


thabo1      

Thabo is een prachtige Serval!! Een geweldig kereltje met een pittig karakter. Hij doet zijn naam echt eer aan. Elke dag als ik wakker word ben ik weer zo dankbaar dat wij hem mogen hebben en sta ik om half 7 s'ochtends weer met heel veel plezier naast me bed, om naar mijn dieren en dus ook naar Thabo toe te gaan. Veel mensen zullen me voor gek verklaren en zich liever nog een keertje omdraaien in hun warme bed. Maar ik vind het altijd zo heerlijk om mijn beesten weer te zien, dat ik het niet erg vind om vroeg uit de veren te gaan.

Thabo12  thabo13

Als ik binnen kom en ik zie die prachtige kat voor me staan, die gauw naar me handen kijkt wat voor lekkers ik voor hem heb, dan smelt ik van binnen en voel ik de vreugde die hij mij brengt (Thabo). Het is zo'n geweldig beest. Prachtig om naar te kijken en geweldig dat ik met zo'n wilde kat mag omgaan. Dat hij mij lief vind en dat ik hem mag aaien en oppakken en knuffelen. Geweldig toch!!!

thabo14   thabo10

Wij hebben Thabo gekregen toen hij nog een klein kereltje was en hebben hem nu een aantal weken. Ik zou me al geen leven zonder hem meer voor kunnen stellen. Hij hoort er helemaal bij, net als de andere katten. Alleen is Thabo wel heel bijzonder voor ons. Hij luistert goed naar zijn naam en als ik hem roep komt hij meteen naar me toe rennen. Geweldig hoe dat aan komt denderen. Thabo is ontzettend aanhankelijk en een echte schat, maar het blijft een wilde kat. je moet dus altijd op je hoede zijn. Hij kan opeens uithalen of tot de aanval overgaan. Dit doet hij niet omdat hij vals is, maar omdat hij opeens bedacht heeft dat hij met je wil spelen. Hij speelt alleen een stuk harder met je dan normale katten. Krapwondjes horen er deze dagen dan ook gewoon bij. Maar door op je hoede te blijven blijft het beperkt tot een krap op je hand of arm. Ook knip ik zijn nagels om de schade nog meer te beperken. Maar dat zijn de dingetjes die erbij horen.

thabo17   thabo18

Thabo is al flink gegroeid sinds hij bij ons is, zoals je hier kan zien begint hij al een aardig kereltje te worden en dan moet hij nog een heel stuk groter worden. Thabo zal ongeveer 100 cm lengte gaan bereiken als hij volwassen is en rond de 18 kilo gaan wegen.

thabo15   thabo16

Het is alweer even geleden, dat ik wat aan deze pagina heb veranderd en Thabo is al lang niet meer dat kleine katertje dat je hier boven op de foto's ziet. Hij is ondertussen  alweer 7 maanden oud en begint al een echte kerel te worden. Hij is nog steeds geweldig en heeft een geweldig lief karakter! Ik kan niet beschrijven hoe gek ik op hem ben. Hij is gewoon zo gaaf.

thabo26   thabo25

Thabo is echt een maatje en accepteert alles van ons. Zo kan ik bevoordeeld gewoon met mijn handen aan zijn eten zitten en zelfs mag ik het afpakken. Thabo is gek op knuffelen en kan je heerlijke kopjes geven. Nou ja heerlijk.....?? Het zijn eerder kopstoten. Maar hij bedoeld het heel erg lief. Thabo luistert naar zijn naam en loopt als een hondje achter je aan, als hij er zin in heeft. Ook met de kinderen is Thabo te vertrouwen en hij vind ze helemaal geweldig.

 


thabo20   thabo24

Thabo is heel erg speels en is helemaal gek van zijn tennisbal. Als je met hem met zijn bal speelt is het net een kruising tussen een hond die de bal netjes ophaalt en terug brengt naar je en een profvoetballer die zijn voet op de bal set en er kunstjes mee uithaalt. Hij kan dan zo stoer zijn achter poot op de bal zetten en hem een heen en weer rollen. Geweldig om met hem te spelen. Ook is hij gek op zijn knuffels en daar loopt hij dan mee rond alsof hij een prooi gevangen heeft.

thabo50   thabo51

Ook is Thabo heel erg lief voor de andere katten en vind hij het helemaal geweldig om met ze te spelen. Vooral Diara is een groot speelkameraatje van hem, omdat zij net zo gek is op ravotten als Thabo. Ze zijn echt aan elkaar gewaagt ondanks dat Diara een heel stuk kleiner is dan Thabo laat deze dame zeker het kaas niet van haar brood af eten. Ashantie houd zich zelf liever afzijdig van deze wilde spelletjes.

thabo53   thabo54

Ook hebben wij bomen in het verblijf van Thabo staan en die vind hij ook helemaal geweldig en daar is hij ook regelmatig in te vinden. Geweldig om te zien hoe speels de serval is. Ik kan er uren naar kijken.

thabo21   thabo23

Het is schitterend om te zien hoe Thabo en Diara met elkaar spelen om te zien hoe ze elkaar uit dagen. Ze maken dan rare bewegingen met hun neus op en neer en houden elkaar met de poten op afstand en dan opeens bespringt de een de andere. Soms gaat het er best hard aan toe tijdens het spelen. Daar moet je zelf ook altijd rekening mee houden omdat Thabo soms met mij net zo hard wil spelen als met Diara. Zoals je zal begrijpen zit ik daar niet echt op te wachten.

thaboenpemba   thabopemba 

Om dat probleem op te lossen geef ik hem dan zijn knuffel Mickey Mouse en maak hem duidelijk dat hij daarin mag bijten en niet in mij. Thabo is helemaal gek van zijn Mickey Mouse die hij al van kleins af aan bij zich heeft en wat zijn speel kameraatje is. Nu naar een jaar heeft Mickey wel wat meer gaatjes in zijn lijf dan toen hij nog nieuw was, maar dat mag de pret niet drukken.

thabodiara1   thaboendiara

thabo765   thabo569 

thabo_en_diara

 

 
M2 Advies & Design