in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:42
Bezoek totaal:472801
Over Ons

Dio en ik hebben elkaar op 24 november 2005 voor het eerst ontmoet en het klikte meteen. We blekken veel overeenkomsten te hebben en onze hobby's te delen. We hadden alle ingrediënten om een gelukkig stel te worden en dus besloten we om ervoor te gaan. Stapel verliefd en met dezelfde passie gingen wij de rest van ons leven samen tegemoet.

Ik was toen al de trotse eigenaar van mijn paard Jimbo die ik gekocht had toen hij 6 jaar jong was. Ook had ik Boefie (onze bouvier) al de nodige jaren als gezinslid. Dio was al zijn hele leven gek van paarden, maar het was er bij hem nooit van gekomen. We hebben Jolly begin 2006 gekocht en we gingen heerlijk met zijn 4e op stap en maakte lange en romantische strandritten met onze kanjers. Heerlijk vinden we dat en daar genieten we volop van.

Door al die romantiek werd onze relatie nog hechter en besloten we in 2006 op zoek te gaan in Nederland naar een geschikt huisje voor Dio, mij en de kinderen. Natuurlijk moest er ook nog genoeg ruimte zijn voor al onze beesten. We wilden de paarden heel graag bij ons huis hebben en gingen op zoek door Nederland, naar dat ene plekje waar wij alles konden doen wat ons gelukkig maakt. We keken eerst naar de aantal M2 en daarna pas naar de staat van het huis. We hebben heel wat bouwvallen bezocht. Pfff het viel niet mee om een geschikt huis die aan al onze eisen zou voldoen te vinden. Of te weinig ruimte in het huis, om alle kinderen te herbergen of te weinig grond voor de paarden en andere beesten. Na enige weken zoeken vonden wij ons plekje. Precies wat we zochten!! Mooi huis waar niet veel meer aan hoefde te gebeuren en genoeg ruimte om onze droom te verwezenlijken. We kochten ons stulpje en begonnen meteen met het verbouwen van de tuin.

De garage werd een stal voor de paarden en het stukje land voor het huis werd afgegraven en gedraineerd en gevuld met zand. Heel veel zand!!! Nu hadden we een stal en een goede bak. De uitloop stal was gerealiseerd. De paarden kunnen zich nu in alle vrijheid door de tuin verplaatsen en hoeven gelukkig nooit meer in de stal te worden opgesloten. Mijn grootste droom is uitgekomen, ik heb mijn paard zijn vrijheid kunnen geven. Dat is iets wat mij super gelukkig maakt. We hebben mooie grote volières gebouwd voor onze vogels. We zijn op 24 november 2006 (precies op ons 1 jarige jubileum) verhuist naar ons stulpje.

In december 2006 kochten wij onze eerste sharpei’s Dayo en Daisy en in januari 2007 kwam Flannel daarbij. Daarna breide onze hondengekte zich snel uit en kwam er een chihuahua Beauty bij, omdat de kinderen die zo graag wilde. Dio vond dat uiteraard helemaal niks, “wat moet ik met zo’n klein hondje….zie je me al lopen…?? whahaha en wie is er helemaal gek van?? Goed geraden Dio!! Het duurde dan ook niet lang voor onze 2e chihuahua Lady werd aangeschaft. Maar ja de Chinese naakthond is toch ook wel een hele mooie hond….! Tja nou heb je niet veel overredingskracht nodig om mij over te halen! Ik ben helemaal gek van beesten en ik ga meteen met je mee als we een beest gaan halen. Ik kan er niet genoeg hebben. Alle beesten zijn lief en leuk en vooral eerlijk. Geen schanheilig gedoe ze vinden je aardig of niet en zullen je dat laten merken ook.

Op naar Halfweg, want daar zat een nestje met Chinese naakthondjes. We gingen daar weg met Diva. Nu is het echt klaar met de honden. Ik hoor het Dio nog zeggen! Hahaha Tuurlijk schatje!!!! Geen honden meer. Maar hij heeft niks gezegd over paarden en vogels. We hebben de afgelopen jaren de vogels flink uitgebreid en kochten ook een groenvleugel ara Macho voor in huis. Dit is een echte schat. Hij komt vaak even lekker met me kroelen. Een echte kanjer. We hebben er ook nog 2 shire’s bij gekocht en zo komt het aantal paarden op 4.

Ik wil er allemaal niet teveel over uitweiden omdat als ik echt alles ga opschrijven ik een boek moet gaan schrijven. Hahaha Je beleeft zo veel elke dag weer met deze schitterende beesten allemaal. Ik zou niet zonder ze kunnen leven. Zij maken mijn leven compleet. 

Dit is in het kort de geschiedenis van het ontstaan van dierenvriendenandijk. Ik ben nog elke dag dankbaar voor alles wat wij hebben!! Onze liefde, onze fantastische kinderen, de geweldige paarden, onze schitterende honden, onze machtige vogels en ons bijzonder unieke plekje om te mogen wonen.

 
M2 Advies & Design