in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:37
Bezoek totaal:472796
Onze Vogels

 

Op deze pagina kan je onze schitterende vogels bewonderen. Onze kaketoes, onze ara's en onze uilen. Wat zijn vogels toch geweldige dieren!  Het is toch geweldig dat je met deze schitterende vogels mag omgaan en dat ze naar je toe komen vliegen voor even een aai als je voor het hok gaat staan. Dat is toch echt genieten, dat zo een prachtige vogel uit vrije wil naar je toe komt. Gewoon omdat hij je aardig vind en niet omdat hij moet. Ik kan er zo van genieten, hoe de vogels in het hek gaan hangen als het regent om lekker te douche en dan met hun vleugels wijdt van al dat water genieten, terwijl ze schreeuwen van plezier. Geweldig leuk om te zien.

Of als de kaketoes over de grond liggen te rollen, met een stokje in hun snavel. Het zijn af en toe echte clowntjes. Je lacht je rot met ze! Of onze Macho die als je hem wat geeft wel 10x achter elkaar luid lekker blijft zeggen. Dan lekker op je hand stapt en dan mag je hem uitgebreid verwennen, door lekker onder zijn vleugel te kriebelen. Stil genietend zet hij dan al zijn veren recht overeind en geniet zichtbaar.

Of de uilen die je antwoorden met hun lokroep als ze je horen, die je zelfs zo nu en dan even mag knuffelen. Zo geweldig die grote mooie roofvogels!! Wij zijn dankbaar dat wij met deze prachtige vogels om mogen gaan.

       machobuiten           machoopklimrek

Onze groenvleugel ara (ara chloroptera)


        1269368124N041                     1269368271N046

Ons koppel groenvleugel ara (ara chloroptera) x blauw/gele ara (ara ararauna)

Tegenwoordig hebben wij Macho samen met een eigen kweek blauw/gele ara zitten. Beide vogels zijn tam en hebben het reuze naar hun zin zo samen in het grote verblijf. Macho vind het nog steeds heerlijk om met mij te kroelen en ik vind het ook heerlijk om hem die aandacht te geven. Het is een geweldig koppel zo met zijn 2e.

         

 357    400 

      270     

Wij hebben diversen koppels kaketoes. Dit zijn geweldige papegaaien waar je flink om kan lachen. Het zijn de clownen onder de papegaaien. Vooral de rose kaketoes kunnen een hele show weggeven. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik niet meer bij kom van het lachen als ik ze over de grond zie rollen met een takje in hun snavel. Geweldige vogels en ontzettend lief. Wel kunnen ze zo nu en dan flink luidruchtig zijn. Dat is ook de rede waarom wij sommige kaketoe soorten niet hebben. Leuke vogels voor in de huiskamer, maar laat je goed informeren i.v.m. geluid dat ze kunnen produceren. Wel zijn kaketoes erg lief en aanhankelijk.


Diversen koppels lutino rose kaketoes   

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
M2 Advies & Design