african dream cat

 africandream

 

African Dream Cat is een kleine hobby Cattery die ontstaan is uit de liefde voor wilde katten. Toen wij de Serval voor het eerst zagen waren wij op slag verliefd. Wij kregen Thabo als eerste en die liet onze liefde voor de wilde kat nog meer groeien en zo kwamen er nog 3 Servals bij. Ook begonnen wij aan de Savannah kat en helpen wij nu mee aan het verbeteren en het fokken van de ultieme Savannah kat. Een kat die het beste heeft van 2 werelden. Aan de ene kant de wilde look en het uiterlijk van de Serval en aan de andere kant het tamme van de huiskat.

Zo is het ook gekomen dat wij met 4 andere serieuze savannah Cattery's Savannah Kat Nederland hebben opgericht. Dit om mensen van eerlijke en goede informatie te voorzien over de Serval en de Savannah kat. Iets waar het aan ontbrak toen ik ermee begon, halve waarheden en keiharde leugens werden mij verteld. Waar dat goed voor was, is mij nooit duidelijk geworden. Ik heb ervaren dat de mooiste katten worden geshowd aan de mensen en dat, dat nooit de kat zal zijn die je zelf koopt.

Zo zijn er heel wat mensen teleurgesteld en hebben ze niet gekregen wat ze van hun Savannah kat hadden verwacht. Dat de Savannah kat groot is, is dan ook een fabeltje. Natuurlijk zijn er savannahs die wat groter zijn dan de gewone huiskat, maar er zijn er nog meer die niet zo groot zijn. De hogere generaties zijn over het algemeen wat groter van stuk, maar ook niet altijd. Het hangt van een heleboel factoren af. Waar je bij een savannah op moet letten is waar de fokker mee fokt. De meeste fokkers zijn hier heel open over en daar kan je op hun site al zien wie de ouders zijn. Dit is toch wel heel erg belangrijk bij het fokken. 

265

Een goede fokker fokt alleen met goede katten en sluit te kleine savannahs en savannahs die niet doorgeven wat we willen fokken, uit voor de fok. Een goede fokker volgt zijn verkochte kittens om te kijken tot wat het kitten uitgroeit. Word hij b.v. groot genoeg en hoe zijn,  zijn spots en de vorm van het hoofd, voldoet hij voldoende aan de rassenstandaard en is de moederpoes en of de bloedlijn goed genoeg om mee door te gaan. Hier gaat uiteraard veel tijd inzitten, maar dat is wat het fokken inhoud!! Tijd inverteren in de toekomst. Veel fokkers fokken een nest en kijken er nooit meer naar om.

Ze hebben de centen gevangen en op naar het volgende nest. ze bekijken per nest of het mooi is, maar dat heeft niks met serieus fokken te maken. Je kan namelijk aan een kitten niet zien hoe deze zich zal gaan ontwikkelen. Je kan pas zien wat je gefokt heb als de kat volgroeit is. Goede Savannahs fokken is dus kijken naar de combinatie die je voor het fokken gebruikt en dan kijken wat voor kittens daaruit voort komen. Maar dan ben je er nog niet!!

Je moet je kittens jaren volgen en kijken of ze uitgroeien tot de Savannahs die je wil fokken. Hoe zien ze eruit......?? Wat is het formaat als ze uitgegroeid zijn......?? Wat is het karakter.....?? en hoe zit het met hun gezondheid.......?? Een goede fokker doet dus echt onderzoek naar de katten die hij fokt. Alleen door met de goede combinaties door te fokken en te zorgen voor regelmatig goed vers bloed kan je komen tot het fokken van de ultieme droomkat!  De katten zijn onze grote passie en  als het aan ons had gelegen dan hadden wij ook een Caracal en een Lynx gehad maar helaas zijn deze in Nederland niet toegestaan.

IE-SavanAndijk-014b

 
M2 Advies & Design