in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:32
Bezoek totaal:472791
Hoe het begon

                               kitten_diara
                                          


Dio en ik zijn altijd al dieren gek geweest. Beide konden we er al van kinds af aan geen genoeg van krijgen. Als kinderen konden we al niet van een hondje dat langs kwam afblijven en moesten we ze aaien, ook al waarschuwde onze ouders ons voor alle vreemde hondjes. De aantrekkingskracht tot de dieren was gewoon te groot. Zowel bij Dio als bij mij is dat altijd zo gebleven.

Dat is ook waarom wij voor elkaar geschapen zijn. Alle twee even gek! Ons leven samen veranderde dan ook al snel in een kleine dierentuin. Onze veestapel breide zich in rap tempo uit en zelfs ons huis is voor de ruimte voor de dieren gekocht. Wij willen de beesten houden met zoveel mogelijk ruimte en wij willen al onze beesten een goed en stabiel leven geven.

Onze dieren worden voorzien in al hun levens behoefte en krijgen goede voeding. Uiteraard krijgen onze beesten ook de nodige medische verzorging. Bij ons draait alles om de beesten  

        thabo1                   hannelore_en_thabo       

En zo kwam dus ook de Serval en de Savannah ons leven binnen. Eigenlijk is het allemaal Marco zijn schult. Marco is de zoon van Dio en ook al dierengek. Hij kwam bij ons en vertelde dat zijn lievelingsdier een Savannah was. Hij liet het op internet zien en onze interesse was gewekt. Dagen lang hebben we alles zitten lezen wat we er maar over konden vinden.

Je moet je er even in verdiepen om  alles te begrijpen F1,F2,F3...?? Pff waar gaat dit over. Na veel lezen en contact met fokkers van de savannah gingen we eens op onderzoek uit wat er te koop was. Er is veel te koop maar niet in Nederland. Dat viel dus even tegen.

Uiteraard wilde wij gaan voor het ultieme DE SERVAL zelf. Maar mag dat...?? Pff Na eerst leugens te hebben aangehoort over wat je nodig heb om een Serval te mogen houden en na veel google en bellen zijn we er achter gekomen wat er nodig is om de Serval te mogen houden. Dat hebben we dan ook goed geregeld, zodat onze "poezen" legaal zijn en in het bezit van de juiste papieren. Met heel veel mazzel hebben we onze prachtige Serval Thabo kunnen kopen. Dat het zo gaaf was hadden we nooit kunnen bedenken en voordat we het wisten kwam Diare erbij en later ook Shango en Rutuba. 

Met smart hebben we zitten wachten op de komst van onze kanjer. Half juni 2009 was het dan zover en er wachten hem een heel warm onthaal. Wij hadden zijn komst goed voorbereid, want het mag hem uiteraard niks ontbreken. 

thabo2


Na onze Thabo moesten we een poes hebben om onze Thabo ook te socialiseren met andere katten. Ik had in Italië 2 F2 savannah poezen besteld en die zou ik in augustus gaan ophalen. 1300 kilometer heen en dan nog 1300 kilometer terug. Maar voor mooie savannahs had ik het graag over er was tenslotte in Nederland geen F1 of F2 te krijgen op dat moment.

Daar aangekomen zag ik meteen dat het niet in orde was met deze poezen en ben naar een dagje van de Italiaanse zon te hebben genoten zonder katten weer terug gereden. In Nederland aangekomen zijn wij met spoed op zoek gegaan naar een savannah van welke generatie dan ook om dan toch Thabo te leren een kat te zijn. Want ondanks alle liefde die wij hem gaven en alle tijd konden wij hem niet leren een kat te zijn.

Wij zagen op marktplaats een advertentie staan van een dame uit Spijkenisse die een F3 te koop had omdat ze allergisch voor haar was. Wij zijn erheen gereden en hebben haar meegenomen voor Thabo. Dat was Ashanti onze F3. Helaas was Ashanti bang uitgevallen en was ze alles behalve een schootkat en dat is helaas ondanks al onze inspanningen maar weinig veranderd. Maarja we hebben verder geen last van haar en ze heeft het met de andere katten duidelijk wel naar haar zin, dus hebben we besloten haar maar lekker bij haar serval vriendjes te laten zitten. 

Wij hadden toen besloten om er alleen nog maar een serval bij te nemen omdat die toch heel anders waren en zo gaaf!! We hebben Diara laten komen onze servalpoes en ook haar zelf grootgebracht net als Thabo. Diara was een klein krengetje en greep ons waar ze kon. Gelukkig is dat naar mate ze ouder werd helemaal over gegaan en is het nu zo'n heerlijke knuffel kat geworden. Wij waren klaar met katten......of toch niet....??

         thabo4               thabo3

Op een gegeven moment had ik Karin van ABC Savannahs aan de telefoon en die heeft ons toch weer enthousiast weten te maken over de savannah katten en het fokken van vers bloed voor de Nederlandse savannah. Wij hebben die mogelijkheid omdat wij zelf meerdere Servals hebben en daar begint het natuurlijk allemaal mee.

Toen zijn we dus weer op zoek gegaan naar geschikte katten om eventueel vers bloed mee te gaan fokken. Ik wilde nu niet weer zo maar een savannah kopen en ging nu echt op zoek naar kwaliteit en het maakte mij niet uit hoe lang ik erop zou moeten wachten, want we hadden ons er toch niet meer op ingesteld om te gaan fokken. Maarja het mee ontwikkelen van zo een gave huiskat is natuurlijk wel een hele leuke uitdaging. Maar dan wilde wij het wel alleen met hele mooie katten. Wij gingen dus weer op zoek naar geschikte poezen.

1265104911N006   Thabo

We kwamen met Annemarie van Savrianry in aanraking en die had net een nestje met prachtige F2 kittens liggen. We zijn er meteen heen gereden en kochten Pemba daar. Pemba is een schitterende zilveren dame met prachtige donkere spots en heeft bijna alles wat ik in een savannah wil zien. Super gesocialiseerd en super lief! Niet veel later zag ik bij Ireen van Savannah4Ever haar site foto's staan van Imena en ik was meteen verkocht wat een mooie poezen heeft zij.

Ik wou eigenlijk alleen hoge generatie savannahs en was helemaal niet geïnteresseerd in een F5. Maar Imena was van zulke hoge kwaliteit savannah dat ik die kosten wat kost wilde hebben. We hadden toen dus alweer 2 poezen erbij gekocht. We hadden ook al meteen een oogje op Dadisi het broertje van Imena en toen ik die in het echt zag was ik meteen helemaal verkocht. Het is een prachtige kater, waar ik hele hoge verwachtingen van heb. En omdat ik bijna jarig was toen we Imena gingen halen heb ik Dadisi van Dio voor mijn verjaardag gekregen. Nou als dat geen gaaf kado is!!!

poezen_slapen_samen  alle_poezen_slapen_samen

We hebben nu dus een prachtig stel Servals en Savannahs bij elkaar zitten. Ik ben Karin nog elke dag dankbaar dat ze ons over heeft gehaald toch voor de savannah te gaan, want wat zijn het leuke katten en wat hebben ze een geweldig karakter. Ze heeft niks te veel gezegd. Het zijn echt super gave katten en ik zou geen ander ras meer willen. 

Maar hoe gaaf ik de savannah nu ook vind, de serval blijft ons toch nog meer trekken en daarom hebben wij er nog 2 servals bij gekocht. Shango en Rutuba zijn 2 prachtige servals en een echte aanwinst voor onze Cattery. Het is echt een super gave hobby van ons en ik kan niet beschrijven hoe zeer wij van onze katten genieten.

Ik voel de liefde voor deze katten echt door elke ader in mijn lichaam stromen en het is echt een passie van ons geworden. Dat is dan ook de rede dat de katten bij ons voorop staan en dan pas de uitdaging om een ultieme savannah te fokken. Zijn we nu klaar met katten kopen....??? uhhh ik denk dat wij nooit klaar zijn met dieren in het algemeen. Ik kan niks mooiers bedenken in de wereld dan het leven met mijn dieren.

 

 
M2 Advies & Design