in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:39
Bezoek totaal:472798
Jimbo en Jolly

 Jimbo

Jimbo heb ik al sinds1998 en ik zou me geen leven zonder hem kunnen voorstellen. Hij is alles voor mij. Mijn steun en toeverlaat die me door heel wat moeilijke momenten in mijn leven heeft weten heen te slepen. Dat vind ik ook altijd zo mooi van dieren, ze voelen altijd aan hoe jij je voelt en weten je altijd weer op te beuren als dat nodig is. Dieren zijn eerlijk en ze mogen je of ze mogen je niet. Ze houden van je en je uiterlijk of kledingkeus enz doen er hierbij niet toe. Ze zijn puur en voelen je feilloos aan. Jimbo en ik hebben een hele speciale band met elkaar en hij is dan ook super belangrijk voor mij. Hij is mijn maatje!! Jimbo is een allround paard waar je alles mee kan doen. Zijn voorvaders zijn Nimmerdor en Wolfgang en hij kan super springen en super dressuur omdat beide in zijn bloedlijn zit. Ik gebruik hem alleen nog maar om lekker recreatief mee te rijden. We gaan vaak lekker naar buiten of naar het bos of strand. Heerlijk vind hij dit. Maar zo nu en dan eens wat dressuur of een sprongetje in de bak vind hij een welkome afwisseling. Mijn oogappeltje!!! Zo’n paard vind ik nooit meer! Een echte topper!!

       IMG 4691 1000   IMG 4704 1000

Mijn kinderen hebben ook op Jimbo leren paardrijden. Dat was altijd zo'n lief gezicht, die kleine kindertjes op dat grote paard. Dan liet hij altijd weer zien wat voor een bijzonder paard hij is en was hij zo mak als een lammetje. Hij zou nooit een stap verkeerd zetten als die kleintjes (inmiddels alweer 24 jaar oud) op zijn rug zaten. Do haar beentjes kwamen niet eens onder het zadel vandaan en Jimbo liep braaf het rondje dat zij van hem vroeg. Super hoe hij dat weer aanvoelde en wist dat ie zich op dat moment moest gedragen. Het gedragen was afgelopen toen die meid beter ging rijden en meer van hem ging verwachten. hahaha. De boef!!!

     IMG 4759 1000          IMG 4760 1000

Update 15-04-2016

Jimbo is nu inmiddels alweer 25 jaar oud en nog super gezond. Ik ben zo dankbaar dat ik hem nog steeds bij me mag hebben en hoop hem nog vele jaren bij mij te mogen houden. Jimbo is ondertussen van zijn wel verdiende pension aan het genieten en leeft een heerlijk vrij leven hier bij ons. Hij gedraagt zich nog steeds als een puber. Foto's hierboven zijn resent genomen en Jimbo is hierop 25 jaar oud.

 


 Jolly

Onze fries Jolly ook alweer een dame op leeftijd, geboren in 1992. Een echte dame! Een ontzettend lief karakter en een lust om op te rijden. Vooral in de dressuur kan ze super lopen. Ze is lekker voorwaarts en dat kan je goed gebruiken. Een fries met pit. Een echte knuffel, die je met haar hals echt stevig vast weet te pakken, zodat je ook niet meer los kan komen. Nog een super paard en een echte kanjer!! Een echte zwarte parel!!

      jolly10    jolly110

Een dame die wel weet wat ze wil en dus ook heel goed laat merken wat ze niet wil. Super eigenwijs en als ze iets niet wil, loopt madam gewoon weg en denk maar niet dat je haar dan nog te pakken krijgt. Dat is dus het enige nadeel van onze uitloop stal, dat ze alle kanten op weg kan lopen. Maar gelukkig is ze wel omkoopbaar met wat lekkers en dan heb je haar toch snel weer te pakken. Ik moet er altijd wel om lachen. Het is een fries met karakter. Ik ben blij dat we haar hebben en zou haar ook voor geen goud meer kwijt willen. Jolly en Jimbo zijn dikke maatjes en waar de één is, is de ander. Geweldig om te zien hoe gek die twee op elkaar zijn.

           jolly220                   jolly330

Update 15-04-2016

Helaas hebben we op zaterdag 19 maart afscheid van deze prachtige dame moeten nemen omdat ze nu echt op was en niet meer op kon staan als ze ging liggen. We zullen je nooit vergeten mooie en lieve meid!! Bedankt voor al het mooie dat je ons gegeven heb!! We gaan je missen!! 


 

Huisvesting van onze paarden 


Omdat wij van mening zijn, dat je paarden zo veel mogelijk vrijheid moet geven, hebben wij gekozen voor een uitloopstal. Dit vind ik persoonlijk een hele prettige manier om mijn paarden te kunnen houden. Nou heb ik deze mogelijkheid ook niet altijd gehad en hebben mijn paarden ook jaren op een manege en bij een boer gestaan. Vreselijk vond ik het dat ze toch een groot gedeelte van de dag opgesloten moest staan in een stalletje van 3 x 3 meter. Mijn paarden stonden dan ook als eerste op het land als ze weer naar buiten mochten en als laatste binnen. Ik zetten ze altijd dag en nacht op het land omdat ik dat heerlijk voor ze vond en vond ik het altijd vreselijk als het landseizoen weer ten einde liep en de paarden weer op stal moesten. Iedereen die paarden heeft en op een manege of bij een boer staat weet hoe het gaat. Je bent niet de enige en als je, je paard los wil gooien in de bak, dan moet je wachten tot hij vrij is. Dan kan je meestal maar even, want er zijn nog zoveel wachtende na je en die willen ook hun paard los hebben. Tja zo is dat nu eenmaal, je moet dan rekening houden met elkaar. Helemaal geen ideale situatie, maar ja als je geen ruimte heb bij je huis of ergens een eigen stuk land, dan heb je weinig keus en staat je paard noodgedwongen vele uren per dag in zijn stal.

           stal_shire   stal

                                        Stal met uitloop                                                  Stal van Jimbo en Jolly met uitloop en hooiopslag


Dankbaar zijn wij dan ook dat wij nu in een situatie zitten, waar wij de paarden wel bij huis kunnen houden en wij alles in eigen hand hebben. Wij zijn maanden op zoek geweest naar het huis met de juiste mogelijkheden voor ons en onze paarden. Toen we dit huis dan ook op internet zag staan, twijfelden we geen moment en hebben meteen een afspraak gemaakt met de makelaar. Toen we hier aankwamen wisten we het meteen.......DIT IS HET!!!! We hebben geen moment getwijfeld dit was ons ultieme droomhuis!! Na maanden huizen te hebben bekeken, hadden we het dan eindelijk gevonden en het was nog mooier dan we hadden durven dromen. Nu hadden we het huis en de ruimte. Nu moesten we gaan zorgen dat het geschikt werd voor onze droom. We hebben de grasweide die er al was uitgegraven en drainage gelegd. hierop hebben we vele m3 speciaal zand gestort en uitgevlakt. Hiermee hebben we een superbak gecreëerd waar we kunnen rijden. Maar waar de paarden ook heerlijk in kunnen lopen, rollen, rennen en liggen. Het gaf ons een heerlijk gevoel om de paarden hierin los te laten en nooit meer op te sluiten in hun stal. Nu ik dit zo opschrijf besef ik me ineens weer hoe bevoorrecht wij zijn, dat wij onze paarden dit kunnen bieden en ga ik het nog meer waarderen. Ik ben dankbaar dat ik mijn paarden zo een heerlijk leven kan geven.

               bak             uitloop                            

                                   onze bak                                                  looppad van beide stallen naar de bak

 

 
M2 Advies & Design