in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:37
Bezoek totaal:472796
Onze Tinkers

                                 IMG 5986

Sinds maart 2016 zijn wij de trotse eigenaren van 2 Tinker veulens beide in de kleur Perlino. Dit is een vrij zeldzame kleur. Ze dragen een dubbele crème verdunning gen in hun DNA. We hebben een Hengst Baron genaamd en een Merrie die we Gravin hebben genoemd.  Baron komt bij Irish tinker stable en is een zoon van Amadeus (1 van de weinige cremello Hengsten in Europa) en Gravin hebben we geïmporteerd vanuit Ierland. Super trots en blij zijn wij met deze 2 prachtige paarden.

Baron

is onze prachtige Hengst die net 1 jaar oud is geworden in april. Toen ik Baron zijn vader Amadeus zag, was ik op slag verliefd en wist dat ik speciaal van deze hengst een zoon wilde hebben. We hadden het geluk dat ze Baron nog hadden staan omdat de koper zijn betalingsafspraken niet na kwam en wij daardoor de mazzel hadden om hem te mogen kopen en daar hebben wij geen moment over hoeven na te denken en meteen gedaan. 

          380635 398001326930563_1882816269_n      IMG 3604

                  ITS Amadeus (Cremello)                                            ITS Baron (Prelino)

Het is onze bedoeling om Baron hengst te laten en aan te laten keuren als dekhengst. Baron is PSSM1 vrij en DNA bewezen Perlino. Verder wil ik ooit een veulen uit Baron en Gravin fokken. Dat lijkt me zo leuk om een keer mee te maken. Maar dat is allemaal nog toekomst muziek! We zijn nu bezig om Baron de normale basis opvoeding te geven, zoals borstelen, voetjes geven en wassen. Meelopen aan een halster en blijven staan als zijn stal open gaat. Hij doet het al best braaf, al vind hij sommige dingen nog een beetje eng.

Gravin

is onze mooie merrie die we over hebben laten komen vanuit Ierland, omdat we op dit moment in Nederland geen Perlino dame konden vinden en we nu eenmaal helemaal gek zijn van deze kleur. Ook wilde we graag 2 paarden die even oud zijn, zodat we ze straks tegelijk kunnen inrijden en lekker met ze naar buiten kunnen. 

IMG 7084 IMG 72241

Gravin is een super lieve dame die zeer aanhankelijk is en graag bij je wilt zijn. Echt een top tinker dame!! Ook met haar zijn we de basis opvoeding aan het trainen en ze doet het super braaf. Is van weinig dingen echt onder de indruk en is gek op spelen en kan super hard rennen en goed steigeren. 

Baloo

Toen ik op facebook een foto van Baloo zag, wist ik het meteen dit paard hoorde bij mij en moest ik kosten, wat het kost hebben. Ik kon er zelfs niet meer van slapen. De volgende dag hebben we hem gekocht en omdat hij in Ierland woonde, moesten we nog even geduld hebben voordat ik hem eindelijk thuis had. Ik ben dan ook super blij met deze mooie Irish Cob met zijn prachtige sokken en manen en zijn uitzonderlijk flinke bone!!

IMG 9846 600

 


        

                                                                                     

 
M2 Advies & Design