in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:32
Bezoek totaal:472791
Welkom bij African Dream Cat

servals_17112009    thabo1

Welkom op de site van onze Afrikaanse katten. Wij hebben het voorrecht om deze prachtige katten te mogen houden en wij willen ze voor geen goud meer kwijt. Ze zijn geweldig!!

De serval is een geweldige katachtige en komt oorspronkelijk uit Afrika. De serval leeft voornamelijk op de savannes en open graslanden, maar ook in open bossen, langs de bosrand, in bergheidegebieden en in rietvelden rond moerassen.

Hij leeft voornamelijk in gebieden met hoger gras. Hij komt voor in het grootste deel van Afrika ten zuiden van de Sahara (met uitzondering van de dichte regenwouden en zeer droge woestijnen) en in Noordwest-Afrika. De serval is verdwenen in dichtbevolkte gebieden als het grootste deel van Zuid-Afrika.


 

265px-Serval_range     800px-Tarangire-Natpark800600


 

De Serval is een zeer galante verschijning en heeft een prachtige gevlekte en gestreepte vacht. De Serval is een ranke kat met een lang lichaam die heel erg hoog op zijn poten staat en in verhouding met zijn lichaam heeft hij een klein hoofd die op een lange nek is geplaatst. Op dit hoofd heeft de Serval enorme oren met prachtige witte strepen, occelli genaamd aan de achterkant. Door deze oren heeft de Serval een heel scherp gehoor en kan hij op grote afstand al zijn kleinste prooi horen scharellen door het gras. Dit is heel handig omdat hij leeft in het hoge gras of soms jaagt in het donker. De Serval beweegt zich echt als een wilde kat met een parmantige sierlijke toch zware vaste beweging. De Serval is een katachtige die hard kan rennen maar ook zeer hoog kan springen om aan zijn prooi te komen. Een Serval springt met gemak 2.5 meter de lucht in en dit alles vanuit stilstand. 

De Serval is net al de tijger en andere grote katachtige gek op water dit in tegenstelling tot de meeste huiskatten die niks van water willen weten. Iets wat wij dagelijks merken als wij in het verblijf van onze katten de planten water gaan geven. De katten staan meteen bij de gieter en loeren hoe het water eruit komt. Ze gaan er met hun poten door heen en lopen zelfs onder de straal door. Ook de drinkbak met water moet er regelmatig aan geloven en word met hun poten leeggemaakt. Dat is ook de rede waarom wij een vijver aan gaan leggen in het verblijf, waar de katten hun eigen vissen uit kunnen gaan vangen en lekker met het water kunnen gaan spelen.

Het is belangrijk als je dit soort katten wilt gaan houden, dat je voldoende ruimte heb om ze te kunnen bieden, wat deze prachtige dieren verdienen en nodig hebben om gezond te kunnen blijven zo wel lichamelijk als geestelijk. Het zijn katten die hun energie kwijt moeten kunnen en dus de nodige ruimte nodig hebben, om die energie kwijt te kunnen raken.

Wij proberen de katten in zo'n natuurlijk mogelijke omgeving te houden en zijn dus druk bezig er een mooi en natuurlijk verblijf van te maken zodat onze katten zich lekker thuis kunnen voelen bij ons.


 1251146443N001     1251146496N004


Omdat de Serval zulke mooie en intelligente katten zijn kan ik me heel goed voorstellen dat er mee gefokt word en om nu een kat te creëren met het uiterlijk van een Serval en het gedrag van een gewone huiskat zijn ze de Serval met een gewone huiskat gaan kruizen. De kruisingen die hier uit zijn ontstaan noemt men de Savannah.

De Savannah katten ook wel "droomkat" genoemd vertegenwoordigd het mooiste van 2 werelden. Het schitterende uiterlijk van de Serval en het karakter van een gewone huiskat. De Savannah is een grote kat maar uiteraard niet meer zo groot als de Serval. Al kunnen sommige katten nog aardig aan de maat zijn, zijn er ook vele die net zo groot of net iets groter dan de normale huiskat zijn. De katers zijn net als bij de Servals zelf vaak groter dan de poezen. 

Hoe dichter de Savannah nog bij de Serval staat en hoe meer Serval bloed er nog in de Savannah aanwezig is hoe meer de Savannah nog op de Serval zal lijken qua uiterlijk, grote maar ook qua tekening en gedrag.


 

 1251147116N049    1251147002N009


Op dit moment is de Savannah kat een van de meest gewilde huisdieren. Maar omdat het niet makkelijk is om met dit ras te fokken, zijn ze nog vrij zeldzaam hier in Nederland en zijn ze ook zeer kostbaar. Maar mensen die met deze droomkatten in aanraking komen, zullen op slag verliefd op ze worden. Zo ook wij! En dat is alleen maar erger geworden, nu we ze zelf hebben.

Het zijn heerlijke eigenwijze katten met een duidelijke eigen wil. Duidelijk is nog steeds te merken dat ze van de Serval afstammen. Zelfs bij onze F5 kater hoef ik daar niet aan te twijfelen. Hij loopt als een Serval en als hij een eendagskuiken van mij krijgt dan gromt ie en waag het niet om hem af te pakken, want dan komt zijn ware aard te voorschijn.

Net als de Serval gromt hij wat, maar hij komt niet echt in aktie en loopt liever weg, dan dat ie je zal aanvallen. Geweldig vind ik dat. Maar dat is alleen op dat moment, want de rest van de dag is het een schat. Hij is gek op aandacht en knuffelt graag. Hij wil graag met je spelen en het is een echte kanjer.


 Thabo      Serval

 


Sinds wij ons verdiepen in de Afrikaanse katten zijn wij heel wat schitterende katten tegen gekomen en hebben we al verschillende katten in handen gehad en zo is dit zeker een grote passie van ons geworden. Als je zo intens met de wilde katten om mag gaan als wij de laatste maanden hebben mogen doen, dan kan je, of je wil of niet, alleen maar verliefd worden op alle katachtige en krijg je veel meer begrip voor deze prachtige dieren en hun gewoonte.

Je krijgt waardering voor de natuur en hoe het er in de natuur aan toe gaat. Daar geldt het recht van de sterkste. Dat klinkt voor ons soms hard, maar laten we eerlijk zijn wij doen het zelf ook alleen zijn wij heel ver van de natuur vandaan komen te staan, doordat wij ons vlees bij de slager vandaan halen en het zien als gewoon maar een stukje vlees,

Wij denken er niet bij na omdat wij dat stukje vlees niet als een dier zien. Wij hoeven niet meer achter een prooi aan te rennen om s’avonds een lekker stukje vlees op ons bord te hebben. Helaas voor de wilde katten hebben zij geen slager in de buurt en zullen ze toch echt hun eigen eten moeten vangen.  

En als je er op die manier naar gaat kijken, kan je de beelden van een tijger of een leeuw, die zo'n lief zebra veulentje vangt en op eet relativeren en besef je opeens dat, dat het hetzelfde is als dat wij een stuk kalfsvlees op ons bord hebben. En dan zie je opeens alleen nog maar die mooie en geweldige katachtige die eigenlijk niet zo veel van ons verschilt met eten. 


 Ik_met_een_Lynx               caracal_1_25 

                                       Lynx kitten                                            Caracal kitten


Zeg nou zelf! Ze zijn toch schitterend. Maar iedereen die hieraan wil beginnen, moet goed beseffen dat dit geen gewone katten zijn en dat het echt wilde katten zijn en niet geschikt om in huis te houden al word door sommige beweerd dat het wel mogelijk is.

Deze katten moeten kunnen bewegen en dat mogen wij ze niet ontnemen, omdat wij ze zo nodig moeten hebben. In dit geval geldt dan ook zeker bezint voor ge begint. Denk 3x na voor je er een aanschaft en ga eerst na of je deze schitterende katten kan bieden wat ze nodig hebben. Om een Serval te kunnen houden moet je sterk in je schoenen staan, geen angst hebben, gezond verstand en veel doorzettingsvermogen en incasseringsvermogen hebben.  

Kan je dat niet ga dan voor een Savannah ze lijken uiteraard heel erg op de Serval alleen zijn gekruist met de huiskat en zijn daardoor meer geschikt om als huiskat gehouden te worden. Ik ben van mening dat alle savannahs mits zeer goed gesocialiseerd en op tijd geholpen als je er niet mee gaat fokken geschikt zijn om in huis te houden.

Deze bewering komt niet van mijzelf maar van vooraanstaande Amerikaase fokkers die veel ervaring hebben met het fokken van hogere generatie savannahs als huiskat. Laat je altijd eerst goed informeren voordat je een Serval of savannah kat koopt. Dit geldt uiteraard voor alle dieren die je wilt aanschaffen.

joey

                                                                                                         Caracal Joey

 

 

 

 

 
M2 Advies & Design