in Juni in Weet!

 

small_coverjuni_2_


In Juni kunt u het hele
verhaal lezen in Weet.
Klik hier voor meer informatie.
compleet informatief

 

 

 

Website statistieken


Bezoekers vandaag:39
Bezoek totaal:472798
Baby Vogels

Papegaaien, kaketoes en uilen zijn onze lust en ons leven. In het broedseizoen houden wij ons bezig met het opvoeden van baby ara's en kaketoes. Deze zitten dan ook bij ons in de huiskamer. Hierdoor worden deze vogels super tam en zijn ze leuk om als huiskamer vogel te houden. Ik moet ook zeggen dat ik me niks leukers kan voorstellen dan het opvoeden van deze geweldig mooie vogels. Ik blijf het heel erg bijzonder vinden dat deze mooie, grote vogels zo tam te krijgen zijn en dat het een echte kamerraad voor het leven kan worden.

 


 

 

 

                                    018

 


Op deze pagina nemen wij u mee van het ei naar de ara. We laten u zien hoe een ara uit het ei komt en zich ontwikkeld.

 

 

Het begint natuurlijk allemaal met de vader (de man) en de moeder (de pop). Deze 2 ara's zijn aan elkaar gekoppeld en zitten samen in een hok. Ook in de natuur koppelen 2 ara's zich aan elkaar en blijven voor altijd samen. De ara's worden broeds. Dit kan je merken omdat de ara's (meestal de man) een nest gaan bouwen, ze gaan kroelen en elkaar voeren. Ze gaan met elkaar paren en zo worden de eieren bevrucht. De pop gaat eieren leggen. Dit zijn meestal tussen de 2 en 4 eieren. Elke 3e dag legt de pop een ei. De eieren worden in 24 tot 26 dagen uitgebroed. De jongen blijven ongeveer 100 dagen in het nest voordat ze uit vliegen.

 broedmachine


 

Hier broeden wij de eieren uit in onze broedmachine. Dit gebeurt onder de juiste condities. De temperatuur en de vochtigheid graat in de machine luisteren nogal nou. De eieren worden regelmatig gedraaid in de machine. De eieren komen na 24 tot 26 dagen uit.

 


 

 

ei

 

 Als je goed naar de bovenkant van dit ei kijkt zie je dat het al aangepikt is aan de bovenzijde. Het kuiken doet dit met een speciale eitand. Dit is een speciale tand die boven op de snavel zit. Deze verdwijnt na een korte tijd. Het kuiken klopt rondom het ei stuk zodat er een soort klepje ontstaat wat de kuiken opzij kan duwen en waar hij door naar buiten kan kruipen. Als het ei aangepikt is kan je het kuiken binnen 48 uur uit het ei verwachten.

 

baby_ara         baby_ara_1  


 Nu is de ara geboren en laten we hem de eerste paar uren met rust. Na een aantal uren gaan we hem voorzichtig aan voeren. Een vogel heeft een krop waar hij het eten in bewaard en waar het langzaam aan verteerd en de vogel van de nodige voedingsstoffen voorziet. Als de vogel net geboren is de krop nog heel erg klein. Je begint dan ook eerst met een druppeltje voer. Dit word langzaam aan opgevoerd naar meer. Wat het voeren van de vogels betreft ga ik hier niet te veel op details in. Het voeren van net geboren baby ara's en kaketoes dient te geschieden door ervaren mensen.

ara_voeren


Op deze foto is de baby ara alweer een aantal dagen oud. Hij word gevoerd met een spuitje. Dit druppelen we heel erg voorzichtig op het tongetje van de kuiken. Hierbij is voorzichtigheid geboden. Want als je het verkeerd of te snel doet kan het kuiken stikken.

 

baby_ara_2

Op deze foto kan je de krop goed zien. De krop is de bal voorop en duidelijk herkenbaar. Als het eten in de krop op is dan is deze weer plat.


 

Vanaf het moment dat de ara geboren is, zal het snel in gewicht toenemen en je zal hem met de dag zien groeien. Na ongeveer 16 weken zal de ara zelfstandig eten en het nest kunnen verlaten. Hij zit dan al op stok en kan vliegen. Hij is dan getransformeerd van een lelijk eendje in een prachtige vogel. Hij zal nog wel iets groeien, maar is dan al flink groot. Aan de hand van de foto's hieronder kan je zien hoe snel de ontwikkeling van een ara gaat en hoe snel ze een prachtig verenkleed krijgen en uitgroeien tot prachtige vogels met prachtige kleuren.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

 

                                                          

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

 
M2 Advies & Design